Spring naar de inhoud

Flore De Vylder

Portret van Flore De Vylder

In 2018 behaalde ik met onderscheiding mijn Bachelor voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Gent. Ik ging een half jaar op Erasmusuitwisseling naar Metropol University College Copenhagen, waar ik me specialiseerde in voeding voor moeder en kind. 

Tijdens mijn laatste semester aan de hogeschool kreeg ik steeds meer interesse in fysiologie – de werking van de biologische processen in het lichaam, zoals de stofwisseling. Daarom besloot ik om naar Liverpool te verhuizen en me daar te verdiepen in sport en voeding. 

In 2019 behaalde ik met onderscheiding mijn Master in sportvoeding aan John Moores University. 

Daarnaast heb ik ook een bijzondere interesse in maag-darmziekten zoals prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP-dieet dat daarbij helpt. Ik volgde daarom een postgraduaat in FODMAPs aan Monash University in Australië, waar het dieet werd uitgevonden. Na mijn studies keerde ik terug naar België. 

Op dit moment werk ik als onderzoeker aan een doctoraat rond voeding en gedragsverandering aan de Universiteit Gent. Ik ben daarom ook de geknipte persoon om mensen met welvaartsziekten (obesitas, diabetes, cholesterol, hoge bloeddruk) te begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Mijn vrije tijd vul ik met een goeie mix van cultuur en natuur. Ik hou ook van reizen en met een lekkere koffie kan je me steeds een plezier doen. 

Je kan bij mij terecht voor al jouw voedingsvragen. Ik zoek voor én met jou een antwoord. 

Afspraken kunnen bij voorkeur gemaakt worden via de online agenda op mijn website.

dietisteflore.com
0483 23 72 72