Spring naar de inhoud

Uurrooster

Dokter Fien Van Stappen

Dokter Fien werkt op dinsdagnamiddag voor het ICHO (Interuniversitair centrum voor Huisartsenopleiding), waar ze werkt alst STACO (stagecoördinator) voor huisartsen in opleiding.

Er zijn dan ook geen consultatiemomenten op dinsdagnamiddag en -avond.

In dringende gevallen kan je haar wel telefonisch bereiken en wordt er samen naar een oplossing gezocht. Op andere weekdagen zijn er consultaties mogelijk elke voor- en namiddag/avond op afspraak.

Zijn er geen vrije momenten meer beschikbaar in de agenda? Dan kan je telefonisch contact opnemen voor een afspraak op dezelfde dag via 09 324 31 51.

Wil je graag een huisbezoek aanvragen? Doe dat dan liefst telefonisch op het nummer 09 324 31 51 voor 10 uur ‘s ochtends. Zo krijgen we alles vlot georganiseerd en kunnen we jou zo goed mogelijk helpen. 

 

Goed om te weten

1. Consultaties zijn altijd op afspraak. Maak één afspraak per persoon. Denk je meer tijd dan gewoonlijk nodig te hebben? Maak dan twee afspraken. Zo kan ik voldoende tijd voor jou voorzien. 

2. Ik schrijf geen voorschriften op basis van telefonisch of schriftelijk contact. Vraag voldoende voorschriften voor de komende drie maanden wanneer je op consultatie komt. Maak ook voor het invullen van attesten (logopedie-attesten, verzekeringsattesten, geschiktheidsattesten,…) steeds een afspraak. 

Als arts is het niet toegelaten door het RIZIV om attesten of medicatievoorschriften af te leveren zonder een fysiek contact. Het vereist immers een onderzoek en draagt bij tot de goede opvolging.

3. Huisbezoeken zijn voorbehouden voor mensen die zich écht niet kunnen verplaatsen naar de praktijk.  In het kabinet zijn de onderzoeksmogelijkheden beter en hebben we inzage in jouw medisch dossier.

4. Gebruik onze afsprakentool op deze website om jouw afspraak in te plannen in plaats van een mailtje te sturen. Ook voorschriften kunnen niet per mail worden aangevraagd.

5. Laat de telefoonlijnen zoveel mogelijk vrij, zodat we iedereen van de best mogelijke zorg kunnen voorzien, zonder afleidingen. Maak voor het bespreken van resultaten een afspraak. Bellen voor een huisbezoek doe je liefst voor 10 uur ‘s ochtends. 

Verlof

Dokter Fien Van Stappen is zwanger en verwacht haar eerste kindje eind april 2024.
Haar laatste werkdag zal 07/04/24 zijn. Uiteraard onder voorbehoud van eventuele complicaties of nood om vroeger te stoppen voor de gezondheid van het kindje.

Om optimale zorg te blijven geven aan jullie als patiënt is ze blij dat ze kan rekenen op drie artsen die de praktijk zullen overnemen.
Vanaf midden februari zal Dr. Florentine Leirman alvast de praktijk versterken, samen met Dr. Fien Van Stappen,  tot en eind mei 2024. Zij krijgt vanaf 22 april 2024 hulp van Dr. An De Rouck die tot eind augustus 2024 zal instaan voor de goede zorgen van de patiënten. Vanaf 1 juni 2024 zal Dr. Sofie Claeys het roer van dr. Florentine Leirman overnemen om samen met Dr. An De Rouck tot eind augustus 2024 de continuïteit van zorg te garaderen..

De voorziene start van Dr. Fien Van Stappen is 1 september 2024.

De consultaties blijven gewoon doorgaan in jullie vertrouwde praktijk. De drie vervangende artsen hebben inzicht in jullie dossiers, hetzelfde agendasysteem blijft behouden en de vervangende artsen zijn op de hoogte door de inloop tijd van jullie achtergrond, kortom alles loopt door om jullie van de beste zorg te voorzien.

 

Samengevat:
– Dr. Florentine Leirman: 19/2/2024  tot en met 30/05/2024
– Dr. Fien Van Stappen stopt 07/04/2024 (onder voorbehoud van complicaties of indien de zwangerschap vroegere rust noodzakelijk maakt)
– Dr. An De Rouck: vanaf 22/4/2024 tot en met 31/8/2024
– Dr. Sofie Claeys: vanaf 01/06/2024 tot en met 31/8/2024

Wenst u één van de vervangartsen te bereiken via e-mail kan dit op volgende adressen: 

  • dokterflorentine@huisartsendezwaan.b
  • dokteran@huisartsendezwaan.be
  • doktersofie@huisartsendezwaan.be


Hou er rekening mee dat attesten, verlenging van arbeidsongeschiktheid, medicatie NIET per e-mail of telefoon kunnen voorgeschreven worden. Maak hier steeds een afspraak voor