Spring naar de inhoud

Fien Van Stappen

Portret Dokter Fien

Dokter Fien aan het woord: Ik studeerde af als arts in 2012 aan de Universiteit van Gent en startte meteen daarna aan mijn tweejarige opleiding tot huisarts in een groepspraktijk in het Oost-Vlaamse Denderhoutem.

Daar ontdekte ik mijn bijzondere interesse voor de palliatieve geneeskunde. Via bijkomende opleidingen behaalde ik een postgraduaat in de palliatieve geneeskunde en werd ik LEIFarts.

Een LEIFarts is een onafhankelijke arts waar mensen terechtkunnen om zich te informeren over euthanasie en beslissingen aan het levenseinde. LEIFartsen zijn uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden van de palliatieve zorg in Vlaanderen.

Daarnaast heb ik een ruime interesse in pediatrische geneeskunde, kleine heelkunde en gynaecologische onderzoeken.

Naast het klinische werk ben ik actief in de huisartsenvereniging van Gent (HVG) als wachtverantwoordelijke en lid van het beleidsondersteunend orgaan (BO) van de HVG.

Omdat ik er van overtuigd ben dat artsen een leven lang moeten (bij)leren op verschillende vlakken, neem ik vanaf september 2021 een rol op als STACO (stageco├Ârdinator). Als STACO zal ik een groep jonge huisartsen-in-opleiding begeleiden om hen de passie van het vak bij te brengen.

Wanneer ik niet aan het werk ben, ben ik vermoedelijk aan het wandelen in de natuur. De kans is dus groot dat je me met mijn wandelschoenen aan in de bergen vindt.