Spring naar de inhoud

Peter Boeren

Portret Peter Boeren

Mijn naam is Peter Boeren. Ik genoot een koksopleiding in Ter Groene Poorte in Brugge en liep stage in gerenommeerde restaurants.

Tijdens mijn carrière als verantwoordelijke voeding in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra werd ik getriggerd door voedingsgerelateerde problematieken. 

Denk aan ondervoeding bij ouderen, smaakverlies bij patiënten die chemo krijgen en patiënten met dysfagie. 

Het waren vragen die me bezig hielden en waar ik maar geen antwoord op vond, tot ik in contact kwam met “the School of Gastrologic Scienes and Primary Foodcare”  in Leuven. Zij overtuigden me met sterke antwoorden en een wetenschappelijk onderbouwde aanpak.

Ik startte de driejarige opleiding. Een niet voor de hand liggende keuze omdat ik erg diep in de studieboeken moest duiken. Een sterke theoretische en wetenschappelijk onderbouwde kennis over voeding was een echte must. Het resultaat was een diploma in “Chef gastro-engineering”.

Nog steeds volg ik bijkomende, recent ontwikkelde modules. Ik heb er inmiddels maar liefst 11 op mijn palmares, waardoor ik de enige chef gastro-engineering in België ben met kennis van 11 entiteiten rond dit thema.

Die kennis zet ik om in hoogkwalitatieve zorg voor oudere patiënten en patiënten die chemo (hebben) moeten ondergaan. 

Ik kijk er dan ook halsreikend naar uit om jou te helpen. 

Mijn missie is jouw smaak.

smakensmaken.com 
0465 09 72 11